logo Viña Tarapacá meer dan 130 jaar passie voor uitzonderlijke wijnen
Viña Tarapacá
Reserva

In de Reserva serie zijn de wijnen geconcentreerd en krachtig en worden de karakteristieken van de druif ondersteund met een mooie geïntegreerde houttoets.
   
 
Tarapacá Reserva Sauvignon Blanc
De uitzondering in deze serie is de Sauvignon Blanc. De druiven voor deze wijn zijn de laatste jaren zo dik en van top kwaliteit, dat is gekozen voor frisse vinificatie op RVS. Hierdoor ontstaat een volle elegante witte wijn met "Body" maar vooral frisheid.
In Chili is dit de best verkopende witte wijn van Tarapacá.

Drinken bij: Hors-d'oeuvre, warme of koude gerechten. Of als pittig aperitief.
Proefnotitie: Licht gele wijn met fris aroma en stuivend bouquet met veel fruit als mandarijn en perzik. Elegante wijn met stevige smaak en verkwikkende frisheid.
Houdbaarheid: Nu op dronk en nu het lekkerst. Binnen twee jaar drinken, snel terugkomen voor de nieuwe jaargang.
Tarapacá Reserva Sauvignon Blanc
 
wijnbladrechts01
 
wijnbladrechts02
wijnbladlinks01
wijnbladlinks02
Tarapacá Reserva Chardonnay

Tarapacá Reserva Chardonnay
De Chardonnay druif staat in Chili bekent om zijn ronde en zachte fruitige wijnen. Deze Chardonnay wordt deels op eikenhouten vaten vergist waarna een rijping volgt van enkele maanden in deze houten vaten. De druiven komen uit Casablanca, een koeler gebied. Voor de wijnmaker is het erg belangrijk om een mooie balans te vinden tussen de frisse en fruittonen en de rijpings tonen van de houten vaten. Heerlijk stevig glas.

Drinken bij: Door z’n kracht, prima te drinken bij vlees en (gerookte) vis maar ook bij pittig eten als Indonesisch.
Proefnotitie: Strogeel van kleur met een intense geur van mango, ananas en honing. Krachtig en fris van smaak, rond in de mond met een opmerkelijk dikke afdronk.
Houdbaarheid: Nu op dronk en het lekkerst tot ongeveer 4 jaar na de oogst.

 
 
Tarapacá Reserva Cabernet Sauvignon
De Cabernet druif geeft robuuste dikke wijnen met daarin iets van cassis tonen. Ze word op roestvrijstalen vaten vergist en vervolgens gerijpt op kleine franse houten vaten waardoor de wijn extra verleidelijke aroma’s meekrijgt.

Drinken bij: Steaks van de grill en bij mooie pittige boerse kazen.
Proefnotitie: Donkere rood-paarse kleur en aroma’s van rijp cassis fruit met kruidige tonen als leer, vanille en chocola. In de smaak vooral heel intens met rijpe tannines en sappige fruittonen van o.a. bessen en aardbeien.
Houdbaarheid: Deze is nog 5 jaar top, fris met mooi fruit. Daarna krijgt de wijn echte rijpingstonen. Voor de liefhebber nog eens 5 jaar extra te bewaren
Tarapacá Reserva Cabernet Sauvignon
 
wijnbladrechts01
 
wijnbladrechts02
wijnbladlinks01
wijnbladlinks02
Tarapacá Reserva Merlot Tarapacá Reserva Merlot
De Merlot uit de Maipo vallei kan wel eens stugge wijnen geven maar Tarapacá weet er jaar in jaar uit een mooie soepele wijn van te maken. De druiven van het Estate en van de geselecteerde percelen La Leona en El Inca worden begin april geoogst. Ze worden op roestvrijstalen vaten vergist en vervolgens gerijpt op kleine franse houten vaten waardoor de wijn extra verleidelijke aroma’s meekrijgt.

Drinken bij: Herfst gerechten,
Proefnotitie: Intense rode kleur en aroma van zwarte zoete kersen, pruimen en iets kruidigs. In de smaak sappig, soepel, intens maar wel lekker doordrinkbaar.
Houdbaarheid: De wijnen zijn op dronk op het moment dat ze op de markt komen. Ze zijn dan nog 3 jaar top, fris met mooi fruit.
 
 
Tarapacá Reserva Carmenere
De Carmenere uit de Maipo vallei is de moeilijkste druif die elk jaar andere wijnen kan geven. Meestal is geeft de Carmenere druif zwoele, koffie karamel- achtige wijnen met daarin iets van paprika tonen. Ze word op roestvrijstalen vaten vergist en vervolgens gerijpt op kleine franse houten vaten waardoor de wijn extra verleidelijke aroma’s meekrijgt.

Drinken bij: Herfst gerechten,
Proefnotitie: Intense rode kleur en aroma van zoete fruit, pruimen en iets Karamel-achtigs dat doet denken aan gebrande koffie. In de smaak stevig, vol, met een peperachtig, paprika aroma. Wel lekker doordrinkbaar.
Houdbaarheid: De wijnen zijn op dronk op het moment dat ze op de markt komen. Ze zijn dan nog 3 jaar top, fris met mooi fruit.
Tarapacá Reserva Carmenere
 
wijnbladrechts01
 
wijnbladrechts02
wijnbladlinks01
wijnbladlinks02
Tarapacá Reserva Syrah Tarapacá Reserva Syrah
De Syrah druif geeft in het Frankrijk in het Noorden van de Rhone, spectaculaire wijnen. Deze stijl wordt hier aardig benaderd. De druiven voor deze wijn zijn zorgvuldig uitgezocht. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves bij lage temperatuur om de fruitigheid te behouden. Vervolgens word de wijn gedurende enkele maanden gelagerd op kleine eikenhouten vaten.

Drinken bij: Rood vlees, wild, Hollandse kazen of gewoon zo los van
Genieten.
Proefnotitie: Donkerrode wijn met een verleidelijke geur. Door de houtopvoeding elegante wijn met in de smaak tonen van chocola en zwarte kersen. Superzacht met pittige nasmaak.
Houdbaarheid: Nu op dronk en het lekkerst tot ongeveer 4 jaar na de oogst.