logo Viña Tarapacá meer dan 130 jaar passie voor uitzonderlijke wijnen
Viña Tarapacá
Specialiteiten

Deze wijnen zijn de paradepaardjes van Tarapaca. De wijnen zijn samengesteld uit een topselectie van druiven. Allen geoogst met een zeer laag rendement waardoor de concentratie in de druif toeneemt.
   
 

Tarapacá Gran Reserva Etiquetta Azul
Het paradepaard van Tarapacá!
Etiquetta Azul is een top wijn gemaakt van een uitgekiende assemblage van 3 druiverassen.
De gebruikte druiven zijn afkomstig van wijngaarden in Isla de Maipo en Alto Maipo.
Het hoofd bestand deel van deze wijn is gemaakt van Cabernet Franc druiven aangevuld met Cabernet Sauvignon en Syrah. Dit is een van de eerste wijnen op de markt gemaakt van druiven afkomstig uit het nieuwe herkomst gebied Alto maipo. Alto Maipo grenst aan het Andesgebergte in het oosten. Wijnen uit deze heuvels bevatten door de grote verschillen tussen dag- en nacht temperratuur een intens aroma. De grond is hier minder vruchtbaarder en de wijnen zijn daarom serieuzer van smaak.

Tarapacá Gran Reserva is een verzameling van diverse topwijnen van Tarapacá. "Distinction", daar gaat het om, wijnen van niveau, aanzien, kracht en elegantie.
Etiquetta Azul is binnen deze serie een klasse apart, een specialiteit waarmee de wijnmakers laten zien dat deze Icon wine niet alleen uitblinkt in kracht en concentratie maar ook in doordrinkbaarheid. Het vriendelijke fruit van de Cabernet Franc geeft een speels karakter aan de serieuze Syrah en Cabernet Sauvignon.

Viña Tarapacá Gran Reserva Etiquetta Azul
 
wijnbladrechts01
 
wijnbladrechts02
wijnbladlinks01
wijnbladlinks02
Viña Tarapacá Late Harvest Chilli

Viña Tarapacá Late Harvest Chili
Een nobele zoete witte wijn gemaakt van een unieke combinatie van Sauvignon Blanc & Gewurztraminer & Muscatel. 70% van de druiven komen uit het warme Maipo Valley hierdoor heeft de wijn zo’n volle en sappige smaak. De rest van de druiven komt uit andere gebieden. De druiven uit Curico valley dragen iets bloemigs bij en de druiven uit het koele Leyda brengen frisheid in de wijn. Al met al een mooi uitgebalanceerde dessertwijn.
De druiven zijn zeer laat geoogst van speciaal geselecteerde percelen wijngaard waardoor een hoog natuurlijk suikergehalte in de wijn is ontstaan. Sauvignon Blanc & Gewurztraminer druiven lenen zich bij uitstek om bijna overrijp te worden geplukt.
Een heerlijk frisse geur gecombineerd met een verfijnde frisse volle smaak die niet overdreven zoet is. In de aandronk herken je iets van Sauternes, in de afdronk proeven we overduidelijk de aanwezigheid van de Gewurztraminer druif.

Drinken bij: Echte dessert wijn, heerlijk bij frisse fruitsalades, warme appelstrudel met vanille-ijs, koude soep van meloen met aardbeien warme flensjes met sinaasappelsaus.
Proefnotitie: Gele wijn met fris, iets kruidig aroma van lychee en iets rozenblaadjes. Zachte zoete wijn met lange nasmaak waarin veel honing- en fruit aroma’s en toch fris.
Houdbaarheid: Nu op dronk en nu het lekkerst. Binnen twee jaar drinken.

 
 
Tarapacá +
Chef oenoloog Segio Correa en Cristian Molina zijn dit Bio-project gestart. Ze hadden een bijzondere combinatie van druiven voor ogen.
De organisch verbouwde druiven Cabernet Franc, Shiraz en Merlot groeien in gescheiden wijngaarden aan de voet van de berg in de Maipo vallei. Het is een gebiedje met een beschermd ecosysteem (omgeven door heuvels) waardoor biologische teelt kan worden toegepast, dat wil zeggen, geen bestrijdingsmiddelen of chemische producten. De druiven worden met de hand geoogst op het moment dat ze perfect rijp zijn. De druiven worden apart gevinifieerd in kleine cuves en na bijna 1 jaar word de assemblage gemaakt.
Een deel van de opbrengst van deze wijn is bestemd om milieu educatie in Latijns Amerika te ondersteunen.

Drinken bij: Volle wijn, spannend,in elke slok is weer iets anders te ontdekken. Erg lekker bij de maaltijd maar ook heerlijk voor bij de openhaard en een goed gesprek.
Proefnotitie: Diep rode kleur, verleidelijk vol aroma van geurige woudbloemen zwarte kersen en bessen en kruidige tonen. Een perfecte balans tussen zachte aangename tannines en de typische Chileense Fruitexplosie, uitgesproken rond. Toch komt deze wijn niet zo “zoet” over als andere topwijnen uit Chili maar wel fris en complex. Een spannend glas.
Houdbaarheid: De wijn is stevig maar soepel, mooi op dronk en op z’n krachtigst als de wijn 3-5 jaar oud is.
Viña Tarapacá Natura+
 
wijnbladrechts01
 
wijnbladrechts02
wijnbladlinks01
wijnbladlinks02
Tara • pakay TARA • PAKAY
Deze nieuwe rode icoon wijn is een heerlijke mix van 67% Cabernet Sauvignon van wijngaard "el Mirador" met rotsbodem en 33% Syrah afkomstig van een winderige koude wijngaard met steenachtige bodem. TARA · PAKAY is een wijn die de filosofie en het potentieel van de Isla de Maipo volledig tot expressie brengt. Er worden alleen druiven gebruikt van de beste wijngaarden welke worden onderhouden door een kleine groep zeer gemotiveerde vrouwen.

Drinken bij: Eigenlijk te complex om los te drinken; maar erg lekker samen met biefstuk, fazant of struisvogel.
Proefnotitie: In de geur een opmerkelijke aromatische complexiteit van kersen, bramen en kaneel maar ook zwarte peper. In de smaak weer veel fruit, krachtig, zeer volwassen en uitermate aromatisch. De structuur is weelderig, mondvullend met krachtige tannines en een lange aangename afdronk met chocolade en leer tonen.
Houdbaarheid:In z'n jeugd wat gesloten, na 3 jaar drinkbaar met gebruik van karaf. Optimaal op dronk ongeveer 5 jaar na de oogst en dan nog 10 jaar houdbaar mits goed bewaard.