logo Viña Tarapacá meer dan 130 jaar passie voor uitzonderlijke wijnen
Viña Tarapacá
 
Terroir serie

In de Terroir serie komt het verschil in de diverse bodemsoorten tot expressie. In combinatie met de gekozen druivensoorten geeft dit meer complexe wijnen.
   
 
La Isla Sauvignon Blanc
Wijnmaker Ed Flaherty heeft wijngaarden ontdekt in het gebied Leyda dat uitkijkt over de stille oceaan. Het klimaat in deze vallei wordt in hoge mate beïnvloed door de Humboldt-stroom, een koude golfstroom in het oosten van de Stille Oceaan. De druiven blijven door de koele zeewind zeer fris. De wijn is vergist in RVS cuves waardoor deze fris en elegant is.

Drinken bij: Gewoon altijd genieten, los of bij de maaltijd. Kan goed bij vis, kaas of salades. Gaat ook heerlijk bij oosterse of andere pittige gerechten.
Proefnotitie:
Frisse wijn met grassige tonen in de geur. Citrus tonen als limoen en grapefruit in zowel geur als smaak. Zacht en fris met een ronde intense nasmaak.
Houdbaarheid:
Houdbaar tot ongeveer 3 jaar na de oogst.
La Isla Sauvignon Blanc
 
wijnbladrechts01
 
wijnbladrechts02
wijnbladlinks01
wijnbladlinks02
Piritas Chardonnay, Leyda Valley

Piritas Chardonnay, Leyda Valley
Wat bodemdiversiteit (terroir) betreft is Chili niet lang maar breed.
 Hoofdwijnmaker Ed Flaherty van Tarapaca vond de ideale bodem en ligging voor het maken van deze fantastische nieuwe wijn in de koele vallei van Leyda gelegen in het westen van Chili tussen het kustgebergte en de stille oceaan.
Een klein gedeelte van de assemblage is hout gevini­feerd, waardoor een elegante maar zeer lichte houttoets is verkregen.


Drinken bij:
Gewoon altijd genieten, los of bij de maaltijd. Kan goed bij (Geiten)kaas of paté. Gaat ook heerlijk bij oosterse of andere pittige gerechten.
Proefnotitie:
Frisse wijn met citrus tonen in de geur en smaak. Zacht, gebalanceerd en lang met intense ronde nasmaak welke zo typerend is voor het chardonnay karakter.
Houdbaarheid:
Houdbaar tot ongeveer 3 jaar na de oogst.

 
 
El Rosal Pinot Noir , Casablanca Valley
Tarapacá heeft verschillende manieren van wijn maken. In deze serie komt het verschil in de diverse bodemsoorten tot expressie. In combinatie met de gekozen druivensoorten geeft dit meer complexe wijnen.
Chili stond voorheen bekend om zijn dikke krachtige wijnen maar er zijn de laatste jaren ontwikkelingen om de wijnen toch vooral meer elegantie te geven.
Hoofdwijnmaker Ed Flaherty van Tarapaca vond de ideale bodem en ligging voor het maken van deze fantastische nieuwe wijn in de koelere Casablanca vallei. Een klein gedeelte van de assemblage is op hout gevinifieerd, waardoor een elegante maar licht zwoele houttoets is verkregen.

Drinken bij:
Gewoon altijd genieten, los of bij de maaltijd. Kan goed bij paté. Gaat ook heerlijk bij vegetarische gerechten of licht wild.
Proefnotitie:
Soepele elegante wijn met klassieke aroma's van aards tot bes en aardbei. Maar ook moderne aantrekkelijke aroma's in geur en smaak van vanille, rood fruit en cederhout.
Houdbaarheid:
Nu op dronk en houdbaar tot ongeveer 3 jaar na de oogst.
Piritas Chardonnay, Leyda Valley
 
wijnbladrechts01
 
wijnbladrechts02
wijnbladlinks01
wijnbladlinks02
La Cuesta Cabernet Sauvignon/ Syrah

La Cuesta Cabernet Sauvignon/ Syrah
In de Maipo vallei, op de onderste helft van de heuvel, op kiezelbodem met uitstekende drainage staat Cabernet en Syrah aangeplant. De vergisting is deels op eikenhouten vaten om zowel de fruitigheid te behouden als het kruidige karakter. De wijn blijft enkele maanden liggen op fust om z’n krachtige body te ondersteunen en mooi rond te maken..

Drinken bij: Gewoon zo los van genieten. Kan ook goed bij (Geiten)kaas of paté.
Proefnotitie:
Diep rood gekleurde wijn, een prachtig bouquet met rode vruchten o.a. kers en framboos, met softe vanille, houttonen. In de smaak fris, iets kruidigs als kaneel, ook weer kers en donkere chocola. Mooi in balans niet te krachtig. Zachte rijpe tannines geven de wijn een beetje body maar storen niet in de afdronk.
Houdbaarheid:
Houdbaar tot ongeveer 5 jaar na de oogst.

 
 

El Olivar Carmenere
In de Maipo vallei, op kiezelbodem met uitstekende drainage staat deze Carmenere aangeplant. Ze worden op roestvrijstalen vaten vergist om z’n fruitigheid te behouden evenals het kruidige karakter. Een deel van de wijn rijpt enkele maanden op fust om z’n krachtige body te ondersteunen en mooi rond te maken.

Drinken bij: Gewoon zo los van genieten. Kan ook goed bij (Geiten)kaas of paté ook lekker bij rood vlees. In Chili combineren ze el Olivar met groenterisotto en Maipo stoofvlees.
Proefnotitie:
Donker rode kleur, in de geur rode cassisvruchten en kruidige aroma’s van laurier, koffie, karamel. In de smaak frisse en iets kruidigs tonen als peper, leer en Tabac. Heel intens met mooie balans tussen hout en fruittonen niet te krachtig en indrukwekkend lange nasmaak. Zachte rijpe tannines geven de wijn een beetje body maar storen niet in de afdronk.
Houdbaarheid:
Houdbaar tot ongeveer 5 jaar na de oogst.

El Olivar Carmenere
 
wijnbladrechts01
 
wijnbladrechts02
wijnbladlinks01
wijnbladlinks02
El Tranque Cabernet Sauvignon/ Merlot

El Tranque Cabernet Sauvignon/ Merlot
De wijngaarden liggen in klei/kalkhoudende bodem met grind en een soort rotsachtige stenen. De aangeplante druiven zijn Cabernet Sauvignon (60%) en Merlot. De vergisting is deels op eikenhouten vaten om zowel de fruitigheid te behouden als het intense karakter. De wijn blijft enkele maanden liggen op fust om z’n krachtige body te ondersteunen en mooi rond te maken.

Drinken bij: Intense wijn, erg lekker bij de maaltijd. Vooral bij krachtige vlees, paddenstoel of kaas gerechten. Kan ook goed bij pittige kaas plank.
Proefnotitie:
Diep rood gekleurde wijn, een prachtig bouquet met rode vruchten o.a. cassis en vlier, met softe karamel, houttonen. In de smaak intens met cassis maar ook Tabac, leer en iets karamel. Mooi in balans alhoewel complex en krachtig. Zachte rijpe tannines geven de wijn een beetje body maar storen niet in de afdronk.
Houdbaarheid:
Nu op dronk en houdbaar tot ongeveer 5 jaar na de oogst.