logo Viña Tarapacá meer dan 130 jaar passie voor uitzonderlijke wijnen
Viña Tarapacá
Varietal serie

In de Varietal serie wordt nadruk gelegd op het expressieve karakter van de druif en z’n frisse fruittonen.
   
 
Tarapacá Sauvignon Blanc
De Sauvignon druiven worden zorgvuldig uitgezocht en na de pluk worden ze gekneusd. Hierna volgt een "macaratie", een inweekproces waarbij het maximale aan geur en smaakstoffen uit de druivenschillen wordt onttrokken. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden.

Drinken bij: Heerlijke zomerwijn op het terras of als aperitief.
Proefnotitie: De Sauvignon is kruidig met frisse limoen in de geur, een beetje buxus en vers gemaaid gras in de smaak maar met een zachte afdronk, zeer aangenaam.
Houdbaarheid: Lekker jong drinken.
Tarapacá Sauvignon Blanc
 
wijnbladrechts01
 
wijnbladrechts02
wijnbladlinks01
wijnbladlinks02
Tarapacá Viognier blend Tarapacá Viognier blend
De druif waar het hier om gaat is de Viognier. Deze druif heeft een waanzinnig expressief karakter maar puur kan deze wat plakkerig worden. Daarom is Sauvignon Blanc en Chardonnay gebruikt om een podium te creëren waarop de Viognier (slechts 20%) mag schitteren. De druiven doorlopen een maceratie, een inweekproces waarbij het maximale aan geur en smaakstoffen uit de druivenschillen wordt onttrokken. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de frisheid te behouden.

Drinken bij: Heerlijke zomerwijn op het terras, als aperitief of bij salades en exotische gerechten
Proefnotitie: De wijn stuift het glas uit, hij is kruidig met perzik en rozenblaadjes. De Sauvignon zorgt voor de frisse fruittonen in de smaak en de Chardonnay voor de pittige maar zachte afdronk.
Houdbaarheid: Lekker jong drinken.
 
 

Tarapacá Chardonnay Varietal
Tarapacá heeft verschillende manieren van wijnmaken. In deze serie wordt nadruk gelegd op het expressieve karakter van de druif en z’n frisse fruittonen.
De Chardonnay druiven worden zorgvuldig uitzocht en na de pluk worden ze gekneusd. Hierna volgt een “macaratie”, een inweekproces waarbij het maximale aan geur en smaakstoffen uit de druivenschillen wordt onttrokken. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden.
Jong gedronken is deze wijn strak droog en fris, in de loop van het jaar wordt de wijn ronder en rijper met meer concentratie en molligheid in de mond.

Drinken bij: Ook geschikt om in de koude wintermaanden als apéritief of zo bij een stukje kaas te drinken
Proefnotitie: Strogeel van kleur met een intense geur van peer, citrus en honing. Krachtig van smaak, rond in de mond en een opmerkelijk droge smaak en afdronk.
Houdbaarheid: Nu op dronk, het lekkerst tot ongeveer 2 jaar na de oogst.

Tarapacá Chardonnay Varietal
 
wijnbladrechts01
 
wijnbladrechts02
wijnbladlinks01
wijnbladlinks02
Tarapacá CabernetSauvignon/Merlot Tarapacá CabernetSauvignon/Merlot
De vergisting is in roestvrijstalen cuves (gedurende 10 dagen) bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden en zoveel mogelijk kleur, geur en smaak uit de schillen te onttrekken. Deze Bi-cepage moest een doordrinkwijn van niveau worden met de kracht van de Cabernet en de rondeur van de Merlot. Het is inderdaad een pracht van een wijn geworden.

Drinken bij: Gewoon zo los van genieten. Kan goed bij de borrel , verjaardag maar ook kaasplankje met roompaté.
Proefnotitie: Robijnrode wijn met een aroma van vers rood fruit. In de smaak wat kruidigs, met enorme fruitexplosie dat hij bijna zoetig lijkt. Zachte warme wijn, mooi in balans niet te krachtig genoeg body maar fluweelzacht in de afdronk.
Houdbaarheid: Nu op dronk en houdbaar tot ongeveer 5 jaar na de oogst.
 
 
Tarapacá Cabernet Sauvignon
De vergisting is in roestvrijstalen cuves (gedurende 10 dagen) bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden en zoveel mogelijk kleur, geur en smaak uit de schillen te onttrekken. Een deel van de wijn rijpt op houten vaten om een goede structuur te krijgen.

Drinken bij:: Rood vlees, wild, Hollandse kazen of gewoon zo los van genieten.
Proefnotitie: Donkerrode wijn met een aroma van bessen en kersen. In de smaak veel sappig fruit, wat kruidigs, beetje eucalyptus en een krachtige maar soepele afdronk.
Houdbaarheid: Nu op dronk en houdbaar tot ongeveer 5 jaar na de oogst.
Tarapacá Cabernet Sauvignon
 
wijnbladrechts01
 
wijnbladrechts02
wijnbladlinks01
wijnbladlinks02
Tarapacá Merlot Tarapacá Merlot
De vergisting is in roestvrijstalen cuves (gedurende 10 dagen) bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden en zoveel mogelijk kleur, geur en smaak uit de schillen te onttrekken. 30% van de wijn rijpt 4 maanden op houten vaten om een goede structuur te krijgen.

Drinken bij: Gewoon zo los van genieten. Kan ook goed bij (Indonesisch) stoofvlees of paté.
Proefnotitie: Robijnrode wijn met een aroma van vers rood fruit, zwarte peper en iets warms als karamel. In de smaak wat kruidigs, beetje gedroogde pruimen en Tabac. Mooi in balans niet te krachtig Zachte rijpe tannines geven de wijn een beetje body maar storen niet in de afdronk.
Houdbaarheid: Nu op dronk en houdbaar tot ongeveer 5 jaar na de oogst.
 
 
Tarapacá Carmenere
Deze druif is de vergeten druif uit de Bordeaux maar in Chili herontdekt. De spannendste druif voor de Maipo Valley met een wat wisselend karakter. Soms wat meer fruit en een ander jaar weer wat paprika en peper. De vergisting is in roestvrijstalen cuves (gedurende 10 dagen) bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden en zoveel mogelijk kleur, geur en smaak uit de schillen te onttrekken. 40% van de wijn rijpt enkele maanden op houten vaten om een goede structuur te krijgen.

Drinken bij: Gewoon zo los van genieten. Kan ook goed bij (Indonesisch) stoofvlees of paté.
Proefnotitie: Donkerrode wijn met paarse tonen. Intense geur met Tabac, koffie maar ook framboos. In de smaak mooi rond wat kruidigs, gebrande noten en tonen van chocola. Mooi in balans niet te krachtig. Zachte rijpe tannines geven de wijn een beetje body maar storen niet in de afdronk.
Houdbaarheid: Nu op dronk en houdbaar tot ongeveer 5 jaar na de oogst.
Tarapacá Carmenere
 
wijnbladrechts01
 
wijnbladrechts02
wijnbladlinks01
wijnbladlinks02
Tarapacá Cabernet/Syrah Tarapacá Cabernet/Syrah
Hoewel het in Chili gebruikelijk is om Varietals te maken (wijnen van 1 druivensoort) wordt er ook geëxperimenteerd met duo cepages. Wij werden verleid door deze sappige fruitbom met Syrah en Cabernet. De vergisting is in roestvrijstalen cuves (gedurende 10 dagen) bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden en zoveel mogelijk kleur, geur en smaak uit de schillen te onttrekken. Een klein deel van de wijn rijpt op houten vaten om een goede structuur te krijgen.

Drinken bij: Rood vlees, wild, Hollandse kazen of gewoon zo los van genieten.
Proefnotitie: Donkerrode wijn met aroma’s van kersen en kaneel. In de smaak veel sappig fruit, wat kruidigs, beetje chocolade en een krachtige maar soepele afdronk.
Houdbaarheid: Nu op dronk en houdbaar tot ongeveer 5 jaar na de oogst.
 
 
Tarapacá Malbec Shiraz
Van deze speciale cuvee is slechts een kleine hoeveelheid gemaakt. Het is begonnen als een experiment en alleen dit jaar op de Nederlandse markt te krijgen. Dit is lekker, snel inslaan want op is op. Wijnmaker Cristian Molina combineerde de beroemde Malbec druif uit Argentine met de aantrekkelijke kruidige Syrah. Het resultaat is een vreselijk verleidelijke wijn met hoog doordrink gehalte. Diepte, lengte, soepel en een kruidig randje. De vergisting is in roestvrijstalen cuves (gedurende 10 dagen) bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden en zoveel mogelijk kleur, geur en smaak uit de schillen te onttrekken

Drinken bij: Gewoon zo los van genieten. Kan goed bij de borrel met een kaasplankje of paté maar ook een super combinatie met Lamsbout, peper steak of pittige lasagne.
Proefnotitie: Donkerrode wijn met een aroma van rijp rood fruit. In de smaak wat kruidigs, met enorme fruitexplosie dat hij bijna zoetig lijkt. Zachte warme wijn, mooi in balans met diepte, lengte, soepel en een kruidig randje.
Houdbaarheid: Nu op dronk en houdbaar tot ongeveer 5 jaar na de oogst.

Tarapacá Carmenere
 
wijnbladrechts01
 
wijnbladrechts02